Tuesday, February 10, 2009

Un jucător de la FC Botoşani, rupt în bătaie de ţigani

Nici nu s-au stins ecourile uciderii handablistului Marian Cozma în Ungaria şi mai apare un incident, soldat - din fericire - fără pierderea vieţii. Incidentul de care vorbim l-a avut în prim plan pe jucătorul Andrei Porfireanu, de la FC Botoşani. Filmul întregului incident îl redăm aşa cum a apărut în Monitorul de Botoşani, din 10 februarie.

Fotbalistul Andrei Porfireanu, rupt in bătaie de o gaşcă de romi
Jucătorul FC Botoşani, Andrei Porfireanu, a fost internat in stare gravă, la Clinica de Chirurgie Buco-maxilo-facială a Spitalului "Sfintul Spiridon" din Iaşi, după ce a fost bătut crunt de o gaşcă de cartier alcătuită din tineri de etnie romă. Incidentul a fost inregistrat la sfirşitul săptăminii trecute, cind fotbalistul a mers la magazinul din apropierea vilei unde locuiesc jucătorii pentru a-şi cumpăra o sticlă de apă şi una de suc. La ieşirea din magazin, Andrei Porfireanu a fost acostat de un grup de tineri, care i-au cerut 10 lei. "Le-am spus că nu am bani pentru că, sincer chiar numai o sută de mii (n.r. 10 lei) aveam la mine. Le-am spus să mă lase in pace şi am dat să plec, insă in acel moment m-au lovit, am căzut şi au inceput să dea in mine. Cred că erau şapte, chiar opt ţigani, pentru că vorbeau intre ei in ţigăneşte. M-au incercuit şi au dat in mine cu sălbăticie. Veneau picioare şi pumni din toate părţile. Dacă ii văd, ii recunosc", a declarat Andrei Porfireanu. Acesta spune că era singur in momentul in care s-a produs nefericitul eveniment, in jurul orei 22.00-22.30, iar in apropiere nu era nimeni care să-i sară in ajutor. Fotbalistul susţine că a mers la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Judeţean, unde a fost diagnosticat cu fractură de mandibulă şi trimis la Iaşi. "Deocamdată sunt internat. Nu ştiu cind imi dau drumul. Am făcut o serie de investigaţii şi aştept rezultatele. S-ar putea să-mi pună atelă sau sirme, nu ştiu incă exact", a mai spus Porfireanu.
Popovici se teme pentru siguranţa elevilor săi
Jucătorul FC Botoşani, care in cele două amicale susţinute de gruparea locală in această iarnă a fost folosit de Cristian Popovici ca titular, a declarat că nu va lăsa lucrurile la voia intimplării şi işi va scoate un certificat medico-legal pe baza căruia ii va da in judecată pe cei care l-au bătut. "Pierd foarte mult pentru nişte idioţi şi nu pot lăsa lucrurile aşa", a spus Porfireanu, care mai mult ca sigur va pierde primele partide din returul Ligii a II-a, care va incepe pe 28 februarie.
In urmă cu citeva săptămini şi portarul junior Ovidiu Cherecheş a fost bătut in aceeaşi zonă.
Consilierul sportiv al FC Botoşani, Cristian Popovici, a declarat că incidentul in care a fost implicat elevul său este unul foarte grav, temindu-se şi pentru integritatea corporală a celorlalţi fotbalişti, mai ales că totul s-a petrecut in apropierea vilei unde locuiesc aceştia. "Imi pare rău pentru Andrei. Este o situaţie delicată, mai ales că avem şi cazul handbalistului (n.r. Cozma) recent omorit in Ungaria. Sper ca cei vinovaţi să plătească pentru ce au făcut", a declarat Popovici.
Poliţiştii nu ştiu nimic despre incident
In cazul agresiunilor, legislaţia prevede că victima are 60 de zile pentru a formula o plingere impotriva agresorilor, in baza plingerii, organele abilitate urmind să declanşeze o anchetă. Dacă jucătorul FC Botoşani va avea nevoie de mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale, poliţiştii se vor sesiza din oficiu şi vor incepe cercetările prealabile pentru depistarea agresorilor, aceştia din urmă riscind inchisoarea pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) şi cei ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au declarat că nu ştiu nimic despre incidentul in care a fost implicat jucătorul FC Botoşani, Andrei Porfireanu. "Nu am fost sesizaţi de UPU cu privire la acest incident şi nici pe 112, in legătură cu vreun scandal public", a declarat Manuela Ieremie, purtător de cuvint in cadrul IJP.

0 comments:

Post a Comment